Sourcecom anställer ny IT-säkerhetskonsult

Sourcecom har anställt IT-säkerhetskonsulten Daniel Jussila.

Daniel har studerat IT-säkerhet och nätverksteknik på Högskolan Väst i Trollhättan.

Innan Daniel började studera arbetade han som servicetekniker inom gas och processbranschen. Han har lång erfarenhet av att arbeta plats hos kund men även på distans med support och ärendehantering.

På Sourcecom kommer Daniels primära roll att vara IT-säkerhetskonsult med både hantering av supportärenden och konsultuppdrag med lösningar hos kunder.

Daniels tre tips på säkerhet:

Lås in utrustningen
Kommer någon åt utrustningen fysiskt spelar det ingen roll hur bra lösenord eller säkerhetstänk som är implementerat. Säkerheten går hela vägen från det analoga till det digitala.

Rätt användare ska ha tillgång till rätt information
Att inventera sina användare är a och o för säkra miljöer. Alla ska inte ha tillgång till allt och alla behöver inte ha tillgång till allt. Om man ritar upp strukturen över användarna från början så blir det smidigare och säkrare att hantera användare löpande.

Glöm inte ”vänster-höger-vänster”-titten när du ska gå över gatan!
Detta gäller även för säkra IT-miljöer. Det räcker inte med att titta igenom säkerheten en gång och tro att den håller för alltid. Löpande arbete med säkerhet och nätverk är det enda sättet att hålla sig skyddad från intrång och attacker.