Gästerna ställer höga krav på det trådlösa nätverket

I dagens uppkopplade samhälle förväntar sig betalande hotellgäster att tillgången till internet ska vara tillgänglig dygnet runt utan avbrott.

Nybyggda Hotel Kungsträdgården – The Kings Garden, är ett av Stockholms bästa hotell med ett utsökt läge i centrala Stockholm. Hotellet huserar i renoverade lokaler från 1700-talet och ledorden är stil, klass och elegans men med glimten i ögat.  Rummen går i gustaviansk stil och vid den takförsedda innergården finns Brasserie Makalös där franska rätter och viner dominerar på menyn.

HK_Allmanna_utrymmen_002
Att hotellets internet fungerar är bland det viktigaste för kunderna. Det får inte vara något avbrott utan det måste fungera hela tiden, annars blir kunderna missnöjda, förklarar Jörgen Björnstad, hotelldirektör och delägare för Hotel Kungsträdgården.

Sourcecom agerar precis som hotellet

För att gästerna ska få bästa tänkbara upplevelse utan problem och störande moment lägger hotellet mycket energi på proaktivt arbete för att förebygga att olika problem inträffar. Sourcecom har designat, installerat och sköter drift och support av hotellets trådlösa nätverk. Lösningen är noga anpassad och inmätt efter de väldigt speciella lokalerna som är flera hundra år gamla.

– Jag tycker att Sourcecom arbetar mot oss så som vi arbetar mot våra kunder, det vill säga proaktivt. De förstår vidden av att allt fungerar. Vi behöver inte ringa Sourcecom och be om hjälp, de tar hand om allt och ser till att allt fungerar som det ska.

Gästerna i fokus

Sourcecom övervakar nätverket på distans men är på plats på hotellet varje månad för att se över lösningen och göra ständiga förbättringar. Jörgen berättar att han uppskattar inställningen hos Sourcecoms konsulter.

HK_Allmanna_utrymmen_021
De har lyhörda anställda som håller vad de lovar. Det uppstår aldrig några frågetecken eller konstigheter. Vi har en bra relation och vi har ett gemensamt mål och det är att hotellets gäster ska vara nöjda, avslutar Jörgen.

Sourcecoms process

Processen som Sourcecom arbetar efter utgår från riskperspektivet. Vi arbetar tillsammans med kunden för att identifiera informationssäkerhetsrisker och för att hitta den risknivå som verksamheten behöver och vill ha. Den arbetsform som ofta används är workshops där ledningsfunktioner och andra medarbetare på olika positioner medverkar. Resultatet från riskarbetet är ett underlag som används för minska riskerna genom införande av olika rutiner, processförändringar och tekniska säkerhetslösningar.

Sourcecom_process