Svenskt mode kräver säker infrastruktur

Den svenska klädtillverkaren GANT, kända för sina casual kläder av hög kvalitet, har en global verksamhet där it-säkerhet har en framträdande roll.

GANT:s huvudkontor ligger i Stockholm men verksamheten har idag ett antal dotterbolag med kontor ibland annat Frankrike, USA och England. Förutom kontoren har GANT egna butiker över hela världen.

– Vi har en it-miljö under ständig utveckling. För att klara av att hantera utvecklingen tar vi bland annat hjälp av Sourcecom som hjälper oss med rådgivning, design och teknikstöd inom it-säkerhet och nätverk, säger Kenneth Karlsson, IT Manager Infrastructure på GANT AB.

En partner med förståelse för verksamheten och dess behov

Kenneth berättar att samarbetet med Sourcecoms konsult Kristian sträcker sig så långt som 15 år tillbaka i tiden. Han uppskattar Kristians kompetens och förståelse för deras behov i verksamheten.

– Han tänker även ut lösningar med många av de andra leverantörer vi har. It-miljön hänger ihop och nät och säkerhet är en del av alla system.

Att förstå verksamheten och dess behov är ofta grunden för att kunna implementera rätt tekniska lösningar och rätt nivå av säkerhet.

– Vi kommer framöver att budgetera mer pengar för säkerhet för att ytterligare säkra upp vår miljö. Jag ser att Sourcecom kommer att vara med och hjälpa oss med det.

Flera skäl till samarbetet med Sourcecom

Sourcecom levererar också support till GANT, vilket hanteras genom Sourcecoms centrala supportfunktion, där certifierade säkerhetstekniker hanterar inkommande ärenden.

– De som jobbar på Sourcecom gör ett bra jobb, de är trevliga och stämningen är alltid god.

En sak som Kenneth tycker är viktig vid val av partner är storleken på företaget.

– Att välja en partner i lagom storlek är viktigt. Sourcecom är lätta att nå och ställer alltid upp när vi behöver stöd, avslutar Kenneth.